Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 1 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 (Page-3)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 
(Page-3)

31. The district which is the largest producer of spices in Kerala:
(a) Idukky                                           (b) Kollam
(c) Ernakulam                                   (d) Kannur
Answer:(a)

32. The river flows through silent valley:
(a) Pamba                                          (b) Chaliyar
(c) Kunthippuzha                          (d) Bharatappuzha
Answer:(c)


33. Chambakkulam boat race is held in ......
(a) Pamba river                                (b) Punnamada lake
(c) Ashatamudi lake                        (d) Vembanad lake
Answer:(a)

34. Who was the first secretaty of K.P.C.C?
(a) K.Kelappan                                    (b) K.Madhavan Nair
(c) K.P.Kesavamenon                       (d) Kuroor Nampoothirippad
Answer:(b)

35. The four founder leaders of Communist Party in Kerala were P.Krishna Pilla, K Damodaran, NC Sekhar and ......
(a) EMS                                                   (b) AKG
(c) MN Govindan Nair                         (d) KPR Gopalan
Answer:(a)

36. The largest national park in  Kerala:
(a) Silent Valley                                   (b) Mathiketan Chola
(c) Pampadumchola                            (d) Iravikulam
Answer:(d)


37. The youngest to become the President of India:
(a) Rajendraprasad                            (b) Dr.Radhakrishnan
(c) Sanjiva Reddy                                 (d) None of these
Answer:(c)

38. Cripp’s Mission visited India in:
(a) 1941                                                    (b) 1942
(c) 1943                                                    (d) 1944
Answer:(b)

39. Who founded Theosophical Society in United States in 1875?
(a) Annie Besant                                 (b) Madam Blavatsky
(c) Colonel HS Olcott                         (d) Both (b) and (c)
Answer:(d)

40. Who said ‘Give me blood, I shall give you freedom’?
(a) Netaji Bose                                     (b) Gandhiji
(c) Nehru                                               (d) Sardar Patel
Answer:(a)

41. Gandhiji was assassinated on:
(a) 30th January 1947                     (b) 31th January 1948
(c) 30th January 1948                     (d) None of these
Answer:(c)


42 .Who was the Governor General when Sati was prohibited?
(a) William Bentick                          (b) Charles Metcalfe
(c) Auckland                                       (d) Hardinge I
Answer:(a)

43.  The year of Battle of Haldighati in which Mughal forces under Raja Man Singh defeated Rana Pratap:
(a) 1582                                              (b) 1571
(c) 1582                                              (d) 1576
Answer:(d)

44.  The first Sikh Guru:
(a) Guru Nanak                                  (b) Guru Angad
(c) Guru Arjun                                    (d) Guru Har Rai
Answer:(a)

45. Who authored ‘Saundarananda’ and ‘Buddhacharita’?
(a) Banabhatta                                 (b) Vasumitra
(c) Aswaghosha                               (d) Bharata

No comments:

Post a comment