Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 25 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3 (Page-1)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3
(Page-1)

1. MALADY means:
(a) illness                                                   (b) calamity
(c) music                                                   (d) misfortune
Answer: (a)

2.  Each of the students ……. done well.
(a) are                                                       (b) have
(c) were                                                    (d) has
Answer: (d)


3. I hurt ……..
(a)   himself                                            (b) myself
(c) yourself                                             (d) yourselves
Answer: (b)

4. A person who treats mental diseases is called:
(a) Physicist                                            (b) Cardiologist
(c) Psychologist                                     (d) Psychiatrist
Answer: (d)

5. When the father retired , the son …….. the business.
(a) took after                                            (b) took over
(c) taken to                                              (d) took in
Answer: (b)

6. He shouted …. her at the top of his voice but she did not hear and went on:
(a) to                                                           (b) at
(c) for                                                         (d) against
Answer: (b)


7. ‘Still water’ means:
(a) Deep water                                         (b) Shallow water
(c) Water with waves                             (d) Undisturbed water
Answer: (d)

8. Children below the age of 12 can be tried only by the …… court.
(a) High                                                   (b) Supreme
(c) District                                             (d) Juvenile
Answer: (d)

9. You would look better if :
(a) you cut your hair
(b) you are cutting your hair
(c) you will cut your hair
(d)  you would have cut your hair
Answer: (a)


10. …….. December 2004 there were many natural calamities.
(a) On                                                       (b) At
(c) In                                                         (d) The
Answer: (c)

11. Mr. Basu soon ……. himself as a great parliamentarian.
(a) relinquished                                        (b) distinguished
(c) expunged                                            (d) extinguished
Answer: (b)

12. The man is …… enough to help the needy.
(a) beneficent                                           (b) beneficial
(c) benefit                                                 (d) benefactor
Answer: (a)

13. The nation ……. every man to do his duty:
(a)  is expecting                                      (b) accepts
(c) excepts                                               (d) expects
Answer: (d)

14. The comparative of ‘Young’:
(a) Youthful                                            (b) Youngster
(c) Younger                                             (d) Youngest
Answer: (c)

15. The …….. action of the visitor made the dog to jump upon him.
(a) provoke                                           (b) provocation
(c) provocative                                     (d) provoking

No comments:

Post a comment