Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Tuesday, 26 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-4 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-4
(Page-7)

91. Which award is known as ‘Oscar in sports’?
(a) Laureus Award                         (b) Khel Ratna
(c) Dronacharya Award                 (d) None of these
Answer: (a)

92. The largest cave in India:
(a) Ellora                                        (b) Amarnath
(c) Elephanta                                 (d) Udayagiri
Answer: (b)


93. Father of Plastic Surgery:
(a) Atreya                                         (b) Charaka
(c) Susruta                                      (d) None of these
Answer: (c)

94. The last king of Maurya dynasty:
(a) Brihadratha                               (b) Dhanananda
(c) Devabhuti                                  (d) Asoka
Answer: (a)

95.  The political guru of Gopala Krishna Gokhale:
(a) Dadabhai Navroji                    (b) Surendranath Bannerjee
(c) Rajaram Mohun Roy               (d) M.G.Ranade
Answer: (d)

96. Lords Cricket stadium is in:
(a) India                                           (b) Australia
(c) England                                      (d) South Africa
Answer: (c)


97. Which country conferred ‘Swadhinata Sammanona’ to Indira Gandhi for her contribution to the country’s liberation war in 1971?
(a) Bangladesh                              (b) Maldives
(c) Nepal                                        (d) Bhutan
Answer: (a)

98. The capital of Argentina:
(a) Beunes Aires                           (b) Rio de Janeiro
(c) La Paz                                      (d) Santiago
Answer: (a)

99. Fukushima Nuclear Plant was built in:
(a) USA                                          (b) Brazil
(c) Japan                                        (d) South Africa
Answer: (c)


100. The easternmost state of India:
(a) Assam                                        (b) Manipur
(c) Nagaland                                   (d) Arunachal Pradesh

No comments:

Post a comment