Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Tuesday, 26 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-4 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-4
(Page-6)
76.  Which is not correct about William Shakespeare?
(a) He was a contemporary of Queen Victoria
(b) He married Ann Hathaway
(c) He was known as ‘Bard of Avon’
(d) He lived during 1564-1616
Answer: (a)

77. The oldest capital city in the world:
(a) Damascus                                      (b) Ur
(c) San Marino                                     (d) Tokyo
Answer: (a)


78. In which country Nihilism was originated?
(a) Russia                                          (b) Germany
(c) China                                            (d) Italy
Answer: (a)

79. Nicolae Ceausescu was the communist ruler of:
(a) Russia                                         (b) Romania
(c) Rwanda                                      (d) Uganda
Answer: (b)

80. Hepatology is the study of:
(a) Liver                                             (b) Heart
(c) Brain                                            (d) Lungs
Answer: (a)

81. Which is known as ‘filter of human body’?
(a) Heart                                           (b) Liver
(c) Kidney                                         (d) Pancreas
Answer: (c)


82. Xerophytes are plants in:
(a) Deserts                                       (b) Oceans
(c) Ponds                                          (d) Rivers
Answer: (a)

83. The study of trees:
(a) Dendrology                                   (b) Pomology
(c) Xylology                                        (d) Oenology
Answer: (a)

84.Chemical used for the preservation of food:
(a) Sodium Benzoate                        (b) Aspirin
(c) Sodium Citrate                             (d) Phenolphthalein
Answer: (a)

85. Which acid is used as an antiseptic?
(a) Follic acid                                  (b) Formic acid
(c) Boric acid                                  (d) Carbonic acid
Answer: (c)


86. The rays used in the remote control of TV:
(a) UV Rays                                    (b) Infra Red rays
(c) X rays                                        (d) Gama rays
Answer: (b)

87. India launched its first artificial satellite on April 19, 1975 from Kapustinyar in:
(a) Kazakhstan                             (b) Russia
(c) Ukraine                                    (d) Uzbekistan
Answer: (b)

88. Who among the following born first?
(a) Socrates                                  (b) Plato
(c) Aristotle                                   (d) Alexander
Answer: (a)

89. The year in which Julius Ceasar was murdered by Brutus:
(a) BC 58                                       (b) BC 30
(c) BC 44                                       (d) BC 34
Answer: (c)

90. Lakshmi Bhai Institute of Physical Education is in:
(a) New Delhi                               (b) Gwalior
(c) Pune                                        (d) Patiala

No comments:

Post a comment