Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Thursday, 28 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 (Page-1)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 
(Page-1)

1. In which subject Marie Curie got Nobel Prize in 1903?
(a) Chemistry                                 (b) Physics
(c) Medicine                                   (d) Peace
Answer: (b)

2. Commonwealth countries are mainly the former colonies of:
(a) Britain                                       (b) France
(c) Portugal                                   (d) USA
Answer:(a)


3. World Tourism Day:
(a) September 26                        (b) September 27
(c) January 26                               (d) January 25
Answer:(b)

4. “....Seditious fakir striding half naked up the steps of the Viceregal Palace there to negotiate and parley on equal terms with the representative of the King Emperor” Who made this statement?
(a) Lord Irwin                               (b) Clement Atlee
(c) Mountbatten                           (d)  Winston Churchill
Answer:(d)

5. Who is related to Junargarh inscription?
(a) Pulikesin I                               (b) Rudradaman
(c) Dantidurga                              (d) Humayun
Answer:(b)

6. Ravikirti lived in the court of:
(a) Harsha                                      (b) Yasovarman
(c) Samudragupta                        (d) Pulikesin
Answer:(d)

7. Greek Mathematician who is regarded as ‘the Father of Geomety’:
(a) Archemedes                          (b) Pythagorus
(c) Euclid                                      (d) Epicurus
Answer:(c)


8. The political guru of Gandhiji:
(a) MG Rande                                            (b) G K Gokhale
(c) Tagore                                                  (d) DadabhaiNavroji
Answer:(b)

9. Who was called ‘Guruji’?
(a) Aurobindo Ghost                               (b) MS Golwalker
(c) Gonzalez                                             (d) Tagore
Answer:(b)

10. Identify the capital city situated on the banks of Danube?
(a) Bonn                                                   (b) Berlin
(c) Belgrade                                            (d) London
Answer:(c)

11. Christina is now known as:
(a) East Timor                                      (b) Stockholm
(c) Istanbul                                           (d) Oslo
Answer:(d)
/div>

12.  Wellington Trophy is related to:
(a) Polo                                              (b) Rowing
(c) Cricket                                        (d) Table Tennis
Answer:(b)

13. The  Treaty of Versailles was signed in:
(a) 1918                                              (b) 1919
(c) 1920                                              (d) 1921
Answer:(b)

14. Study of Algae:
(a) My colony                                       (b) Phycology
(c) Pomology                                        (d) Nomology
Answer:(b)

15. .......measures strength of electric current:
(a) Altimeter                                          (b) Anemometer
(c) Bolometer                                        (d) Ammeter

No comments:

Post a comment