Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 25 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3 (Page-2)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3
(Page-2)

16. There is ….. hourly bus from here to the capital:
(a) the                                                      (b) an
(c) every                                                  (d) a
Answer: (b)

17. You don’t love your wife, …….?
(a) Won’t you                                         (b) Don’t you
(c) Do you                                              (d) Will you
Answer: (c)


18. Every morning father …… the dog for a walk.
(a) takes                                               (b) took
(c) taken                                               (d) taking
Answer: (a)

19. The opposite of ‘Detrimental’ is:
(a) Cheat                                               (b) Cheap
(c) Delude                                              (d) Helpful
Answer: (d)

20. He …….. , if you had called him:
(a) will come                                          (b) would come
(c) would have come                           (d) should come
Answer: (c)

21. Which country is not the part of Indian subcontinent?
(a) Myanmar                                             (b) Bangladesh
(c) Nepal                                                   (d) Bhutan
Answer: (a)


22. The Oldest rocks in India:
(a) Himalayas                                          (b) Aravallis
(c) Karakoram                                          (d) Shiwalik
Answer: (b)

23. Ahmedabad is in the banks of:
(a) Ganga                                                  (b) Sabarmathi
(c) Yamuna                                               (d) Indus
Answer: (b)

24. The Simhachalam Temple is dedicated to:
(a) Rama                                                     (b) Narasimha
(c) Krishna                                                  (d) Brahma
Answer: (b)

25. “ Unity and Discipline’ is the motto of:
(a) NCC                                                      (b) Indian Army
(c) Coastguard                                         (d) CRPF
Answer: (a)


26. Which is the largest state owned bank in India?
(a) Punjab National Bank                        (b) Allahabad Bank
(c) State Bank of India                            (d) Canara Bank
Answer: (c)

27. Territorial Army was raised in:
(a) 1949                                                    (b) 1948
(c) 1962                                                    (d) 1965
Answer: (a)

28. Lalith Kala Academy was established in:
(a) 1954                                                   (b) 1955
(c) 1956                                                   (d) 1957
Answer: (a)

29. The largest agro based industry in India:
(a) Cotton textiles                                 (b) Sugar
(c) Silk                                                     (d) Jute
Answer: (a)

30. Biju Patnaik airport is at:
(a) Cuttack                                             (b) Puri
(c) Bhuvaneswar                                   (d) Sambalpur

No comments:

Post a comment