Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 25 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3 (Page-3)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3
(Page-3)

31. The most important type of soil in India:
(a) Alluvial                                                (b) Red soil
(c) Laterite soil                                        (d) Desert soil
Answer: (a)

32. The system of ombudsman was originated in:
(a) Switzerland                                       (b) Syria
(c) Sweden                                             (d) China
Answer: (c)

33.  Playground of Europe:
(a) Belgium                                            (b) Switzerland
(c) France                                              (d) Britain
Answer: (b)

34. Riksdag is the parliament of:
(a) Sweden                                             (b) Portugal
(c) Hungary                                           (d) Iceland
Answer: (a)

35. Which is not correctly matched?
(a) Israel- Senate                                (b) Denmark- Folketing
(c) Sri Lanka- Parliament                 (d) Norway- Storting
Answer: (a)

36. General Franco was the dictator of :
(a) Romania                                         (b) Spain
(c) Italy                                                 (d) Germany
Answer: (b)

37.  The only planet with the name of female Roman mythological charecter:
(a) Earth                                               (b) Venus
(c) Jupiter                                            (d) Neptune
Answer: (b)

38. Excretory organ of Amoeba:
(a) Kidney                                                 (b) Malpigean tubes
(c) Contractive vacoule                          (d) Nephridia
Answer: (c)

39. Blood of Snail is ...... in colour:
(a) Red                                                         (b) Blue
(c) Green                                                     (d) Yellow
Answer: (b)

40. The tendency of plants to grow towards the direction of gravitational force:
(a) Geotropism                                          (b) Phototropism
(c) Chemotropism                                    (d) None of these
Answer: (a)

41. The rate of photosynthesis is highest in ..... light:
(a) Yellow                                                  (b) Blue
(c) Green                                                    (d) Red
Answer: (d)

42. Wax is soluble in:
(a) Benzene                                              (b) Water
(c) Alcohol                                                (d) Iodine
Answer: (a)

43. Acid contained in onion:
(a) Oxalic acid                                            (b) Citric acid
(c) Malic acid                                             (d) Prussic acid
Answer: (a)

44. Element obtained from sea weeds:
(a) Chlorine                                                (b) Calcium
(c) Iodine                                                    (d) Magnisium
Answer: (c)

45. ‘SIM Card’ related to:
(a) Bank                                                        (b) Mobile phone
(c) Artificial satellite                                   (d) Black box

No comments:

Post a comment