Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 1 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 (Page-2)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 
(Page-2)

16. I …… the letter, but I can’t find a stamp:
(a) have written                                      (b) had written
(c) wrote                                                   (d) was writing
Answer:(a)

17. Identify the incorrect group:
(a) Ox-Oxen                                          (b) Woman student Woman students
(c) Thesis- Theses                                    (d) Criterion- Criteria
Answer:(b)


18. The glass was …… last night.
(a) breaking                                         (b) broke
(c) brokened                                        (d) broken
Answer:(d)

19. Central area or main business area of a city:
(a) Upmarket                                            (b) Downtown
(c) Township                                            (d) Cityscape
Answer:(b)

20. Would you mind ……. the window?
(a) open                                                    (b) opening
(c) to open                                                (d) for opening
Answer:(a)

21. The first Chief Justice of India:
(a) Hiralal J Kania                                  (b) MH Kania
(c) YV Chandrachud                              (d) KN Singh
Answer:(a)


22.  Part VI of the Constitution is applicable to all states except:
(a) Sikkim                                                   (b) Assam
(c) Punjab                                                  (d) Jammu & Kashmir
Answer:(d)

23. The strength of the Vidhan Parishad cannot be less than:
 (a)40            (b) 60                 (c) 30               (d) 50
Answer:(a)

24.  Lao Tse, the founder of Taoism belonged to:
(a) China                                                      (b) Japan
(c) Nepal                                                       (d) Mongolia
Answer:(a)

25. Who is the originator of Penny postal system?
(a) Graham Bell                                        (b) Edison
(c) Rowland Hill                                       (d) Thoullier
Answer:(c)

26. The trade name ‘BSA’ is related to:
(a) Bicycles                                                 (b) Shoes
(c) Bulbs                                                     (d) Television
Answer:(a)


27. In which century Delhi was conquered by the Muhammad Ghori?
(a) 12                                                          (b)13
(c) 14                                                         (d) 11
Answer:(a)

28. The Portuguese defeated Kunhali IV in AD:
(a) 1450                                                   (b) 1500
(c) 1700                                                    (d) 1600
Answer:(d)

29. Who was the minister in charge of the porfolio of Labour in the first EMS ministry?
(a) TV Thomas                                      (b) KC George
(c) TA Majeed                                       (d) KR Gowri
Answer:(a)

30. The chief minister of Kerala who ruled for the longest period:
(a) K.Karunakaran                             (b) EMS
(c) EK Nayanar                                    (d) AK Antony

No comments:

Post a comment