Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 1 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 (Page-1)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 
(Page-1)
1. By this time tomorrow, I …….. this job.
(a) will finish                                           (b) shall finish
(c) will have finished                            (d) will be finishing
Answer:(c)

2. Choose the correctly spelt word:
(a) Accademy                                          (b) Academy
(c) Acadamy                                             (d)  Accadamy
Answer:(b)


3. Place for keeping birds:
(a) Cage                                                    (b) Kennel
(c) Aviary                                                 (d) Aquarium
Answer:(c)

4. The political party needs workers to ……. Votes during the election campaign (select the most appropriate word):
(a) canvas                                                (b) collect
(c) gather                                                (d) canvass
Answer:(d)

5. …….. come to my rescue I would have been killed by the bandits.
(a) If he did not                                       (b) If he would not
(c) Had he not                                          (d) He having not
Answer:(c)

6. He enquired …… my health:
(a) for                                                         (b) after
(c) into                                                        (d) of
Answer:(c)


7. A large scale departure of people:
(a) Migration                                             (b) Immigration
(c) Retreat                                                  (d) Exodus
Answer:(d)

8. If I know his address I ……..
(a) will give it to you                               (b) would give it to you
(c) would have given it to you              (d) would be giving it you
Answer:(a)

9. A man who dances to the tunes of his wife:
(a) Henpecked                                           (b) Effeminate
(c) Slave                                                       (d) Chum
Answer:(a)

10. Consulting number twelve in a sequence:
(a) Twelth                                                    (b) Twelfth
(c) Twelveth                                                (d) Twelvth
Answer:(b)

11. A set of rooms for one person’s family use or for a particular purpose:
(a) Suite                                                          (b) Suit
(c) Soot                                                           (d) Sweet
Answer:(a)


12. You had better …… smoking.
(a) quit                                                           (b) to quit
(c) quitting                                                   (d) to quitting
Answer:(a)

13. She was anxiously ………
(a) waiting you                                             (b) waited you
(c) waiting for you                                     (d) wait you
Answer:(c)

14. Do you enjoy ………. ?
(a) swim                                                       (b) to swim
(c) swimming                                             (d) to swimming
Answer:(c)

15. There was ……. rain for two days and all the rivers in the area were flooded:
(a) Continued                                            (b) Continuum
(c) Continuous                                          (d) Continual

No comments:

Post a comment