Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 5 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8
(Page-7)

91. The tenure of UN Secretary General is ...... years:
(a) 4                                                              (b) 5
(c) 6                                                              (d) 7
Answer:(b)

92. The capital of Pallavas:
(a) Madurai                                            (b) Kanchipuram
(c) Thanjavur                                        (d) Muziris
Answer:(b)


93. Who authored ‘Indica’?
(a) Chanakya                                       (b) Megasthanes
(c) Fahien                                            (d) Huan Tsang
Answer:(b)

94. Pin code system was introduced in India in:
(a) 1970                                                 (b) 1971
(c) 1972                                                (d) 1973
Answer:(c)

95. “ Duty unto Death” is the motto of:
(a) CRPF                                              (b) BSF
(c) NSG                                                (d) Assam Rifle
Answer:(b)


96. The venue of 2018 World Cup Football:
(a) Russia                                            (b) Qatar
(c) England                                         (d)  South Africa
Answer:(a)

97. Who authored  ‘Hymavathabhoovil’?
(a) MP Veerendrakumar               (b) C. Radhakrishnan
(c) MK Sanu                                      (d) Unnikrishnan Puthur
Answer:(a)

98. The internet browser developed in India:
(a) Bhuvan                                          (b) Epic
(c) Viswasth                                       (d) Gagan
Answer:(b)


99. The name of which state means ‘Thirty six Forts’?:
(a) Uttarakhand                                 (b) Karnataka
(c) Chhatisgarh                                  (d)  Jharkhand
Answer:(c)

100. In which year a Pakistani woman got Nobel Prize for the first time?
(a) 1979                                             (b) 2012
(c) 2013                                             (d) 2014

No comments:

Post a comment