Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 5 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8
(Page-6)


76. Advocate General is appointed by:
(a) President                                                (b) Governor
(c) Chief Minister                                        (d) Law Minister
Answer:(b)

77. The author of ‘Kim’ and ‘Jungle Book’:
(a) Rudyard Kipling                                 (b) Mark Twain
(c) Victor Hugo                                          (d) Leo Tolstoy
Answer:(a)

78. Marry Todd was the wife of a famous US president. His name is:
(a) John F.Kennedy                                (b) Franklin D.Roosevelt
(c) Abraham Lincoln                             (d) George Washington
Answer:(c)

79. Who was the first transport minister in Kerala?
(a) KC George                                          (b) KP Gopalan
(c) C Achuthamenon                              (d) TV Thomas
Answer:(d)

80. The dam situated between Kuravan and Kurathi hills:
(a) Idukky                                                  (b) Idamalayar
(c) Mullaperiyar                                       (d) Neyyar dam
Answer:(a)

81. Punnapra-Vayalar agitation was in:
(a) 1945                                                    (b) 1946
(c) 1947                                                    (d) 1948
Answer:(b)

82. Rajyasamacharam was published from:
(a) Kottayam                                             (b) Kochi
(c) Kozhikode                                            (d) Thalassery
Answer:(d)

83.  The Malayalam film based on the theme of Rajan Case:
(a) Neythukaran                                        (b) Piravi
(c) Swam                                          (d) Meenamasathile Sooryan
Answer:(b)

84. The ruler of Travancore who abolished Sucheendram Kaimukku:
(a) Uthram Tirunal                                       (b) Visakham Tirunal
(c) Sri Mulam Tirunal                                   (d) Swati Tirunal
Answer:(d)

85. The first athlete from Kerala to get Arjuna Award:
(a) PT Usha                                                    (b) TC Yohannan
(c) KC Elamma                                              (d) Shyny Abraham
Answer:(b)

86.  The first technopark in Kerala was established at:
(a) Chathamangalam                                 (b) Kalamassery
(c) Thiruvananthapuram                          (d) Kochi
Answer:(c)

87. The place known as Land of 3’C’s- Land of Cake, Land of Cricket, Land of Circus?
(a) Kozhikode                                            (b) Thalassery
(c) Kochi                                                      (d) Kollam
Answer:(b)

88.  The place where Parthasarathy Temple is situated?
(a) Aranmula                                                  (b) Ettumanoor
(c) Ochira                                                        (d) Harippad
Answer:(a)

89.  The only woman to get two Nobel Prizes:
(a) Selma Lagerlof                                     (b) Bertha Von Suttner
(c) Marie Curie                                            (d) Aung San Suu Ki
Answer:(c)

90.  The first Indian to get Booker Prize:
(a) Kiran Desai                                          (b) Arundathy Roy
(c) Salman Rushdie                                 (d) None of these

No comments:

Post a comment