Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Wednesday, 10 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-10 (Page-4)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-10
(Page-4)

46. The acid contained in Vinegar:
(a) Formic acid                               (b) Hydrochloric acid
(c) Nitric acid                                  (d) Acetic acid
Answer:(d)

47. Dengue Fever is caused by:
(a) Virus                                           (b) Bacteria
(c) Fungus                                        (d) None of these
Answer:(a)


48. The surface which absorbs all the colours will appear as:
(a) White                                         (b) Black
(c) Red                                             (d) Blue
Answer:(b)

49. Renal is the adjective of:
(a) Heart                                           (b) Liver
(c) Kidney                                         (d) Brain
Answer:(c)

50. The shortest day in Australia will be on:
(a) June 21                                         (b) December 22
(c) March 21                                    (d) September 23
Answer:(a)

51. The organisation which got the most number of Nobel Prizes:
(a) UNO                                              (b) Red Cross
(c) UNICEF                                        (d) ILO
Answer:(b)


52. The International Date Line passes through:
(a) Gibralter strait                          (b) Bering Strait
(c) Florida Strait                              (d) Malacca Strait
Answer:(b)

53. Leonardo da Vinci airport is in:
(a) Rome                                          (b) Paris
(c) Amsterdam                              (d) Brussels
Answer:(a)

54. Adolf Hitler committed suicide in:
(a) 1945                                                 (b) 1944
(c) 1947                                              (d) None of these
Answer:(a)

55. The first Home Minister of independent India:
(a) Maulana Azad                            (b) Syamaprasad Mukherjee
(c) Sardar Patel                                 (d) John Mathai
Answer:(c)

56. Who one of the following is not an extremist leader of the national movement of India?
(a) Lala Lajpath Rai                          (b) Bal Gangadhar Tilak
(c) Bipin Chandra Pal                       (d) Gopala Krishna Gokhale
Answer:(d)

57. The month of the Gregorian calendar which is named after Jupiter’s wife is:
(a) May                                                 (b) June
(c) July                                                   (d) August
Answer:(b)


58. The first American President to die in harness:
(a) Abraham Lincoln                          
(b) William Henry Harrison
(c) James Garfield
 (d) William Mc Kinley
Answer:(b)

59. Fastest animal on earth is:
(a) Lion                                                 (b) Tiger
(c) Cheetah                                          (d) Rabbit
Answer:(c)

60. Number of Puranas:
(a) 18                                                    (b) 6
(c) 4                                                         (d) 108

No comments:

Post a comment