Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Wednesday, 10 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-10 (Page-5)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-10
(Page-5)

61.  Ezhimala Naval Academy is in the district of:
(a) Kazargod                                          (b) Ernakulam
(c) Kannur                                              (d) None of these
Answer:(c)

62. The chief guest in India’s Republic Day celebrations of 2015 was the president of:
(a) Iran                                                  (b) Afghanistan
(c) USA                                                  (d) France
Answer:(c)


63. The number of Oscar awards won by ‘Slum Dog Millionnaire’:
(a) 8                                                        (b) 7
(c) 9                                                        (d) 10
Answer:(a)

64. The vehicle ‘Ecosport’ is launched by:
(a) Maruti                                            (b) Hyundai
(c) Ford                                                (d) Nissan
Answer:(c)

65. Swat Valley is in:
(a) Pakistan                                        (b) India
(c) Nepal                                             (d) Afghanistan
Answer:(a)

66. Liberhan Commission is related to the enquiry on:
(a) Godhra riot 
 (b) Demolition of Babri Masjid
(c)Anti Sikh riots of 1984
 (d) Hawala Case
Answer:(b)


67. The first digital state in india?
(a) Thamilnadu                                 (b) Kerala
(c) Karnataka                                     (d) Goa
Answer:(b)

68. The 29th state of india:
(a) Uttarakhand                                 (b) chhatisgarh
(c) telengana                                      (d) jharkhand
Answer:(c)

69. The mascot of 35th National Games:
(a) Appu                                              (b) Milly
(c) Sid                                                   (d) Ammu
Answer:(d)

70. One of the winners of Gyanpeeth Award 2006 is Ravindra Kelkar. He is a famous writer in ..... language.
(a) Hindi                                            (b) Sanskrit
(c) Kannada                                      (d) Konkani
Answer:(d)

71. A narrow strip of land joining two land masses:
(a) Isthmus                                        (b) Strait
(c) Port                                               (d) Peninsula
Answer:(a)


72. ‘Credible’ means:
(a) Praiseworthy                             (b) Believable
(c) Readable                                     (d) False
Answer:(b)

73. An unwanted troublesome possession:
(a) White collar                              (b) White flag
(c) White elephant                        (d) White man’s burden
Answer:(c)

74. One who is able to eat enormously:
(a) Ventriloquist                           (b) Ventripotent
(c) Ventricose                                (d) Ventiduct
Answer:(b)

75. The collective noun for ‘judges’:
(a) chain                                           (b) bench
(c) code                                             (d) team

No comments:

Post a comment