Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Wednesday, 10 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-10 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-10
(Page-6)

76. This is a useful peace of information from ____ honest man.
(a) the                                                (b) a
(c) an                                                   (d) none of these
Answer:(c)

77. He takes delight ___ his studies.
(a) about                                           (b) in
(c) to                                                   (d) of
Answer:(b)


78. The meaning of ‘BENEVOLENCE’:
(a) Kindness                                    (b) Overhead
(c) Cruelty                                        (d) Uphold
Answer:(a)

79. One who is present everywhere:
(a) Omnipotent                              (b) Omniscient
(c) Omnivorous                               (d) Omnipresent
Answer:(d)

80. The aggregate of surrounding things, conditions or influences.
(a) Agriculture                               (b) Superstitions
(c) Fluent                                         (d) Environment
Answer:(d)

81. The opposite of ‘Pride’:
(a) Humility                                 (b) Humble
(c) Gentleness                             (d) Simplicity
Answer:(a)


82. The synonym of ‘Incredible’:
(a) True                                            (b) Interesting
(c) Well known                              (d) Unbelievable
Answer:(d)

83. Find out the meaning of the word “indigenous”:
(a) Genius                                       (b) Intelligent
(c) Genuine                                     (d) Native
Answer:(d)

84. Find the correctly spelt word:
(a) Committee                                 (b) Committee
(c) Comitte                                       (d) Commetie
Answer:(b)

85. The phrase ‘put up with’ means:
(a) tolerate                                     (b) refuse
(c) postpone                                   (d) extinguish
Answer:(a)


86. If I ____ his address, I could write to him.
(a) knew                                            (b) had known
(c) know                                           (d) will know
Answer:(a)

87. Which one is in the singular form?
(a) Mice                                               (b) Oxen
(c) Radii                                              (d) Crisis
Answer:(d)

88. She writes ____ her left hand.
(a) by                                                     (b) for
(c) through                                           (d) with
Answer:(d)

89. John is ...... honourable man.
(a) a                                                       (b) this
(c) an                                                     (d) that
Answer:(c)

90. Will you wait ..... I return?
(a) when                                               (b) till
(c) as                                                      (d) while

No comments:

Post a comment