Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 8 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9
(Page-7)

91. He is ……. a hypocrite or a deceiver.
(a) either                                                 (b) as well as
(c) but                                                      (d) through
Answer:(a)

92. Choose the mis-spelt word:
(a) Governor                                        (b) Admirer
(c) Bearer                                             (d) Conquerer
Answer:(d)


93. They now wished they …… harder at school. Then they wouldn’t have failed their examinations.
(a) worked                                           (b) will work
(c) had worked                                    (d)  would have worked
Answer:(c)

94. Carcass means:
(a)  An animal                                     (b) Dead body of an animal
(c) A bird                                              (d) A reptile
Answer:(b)

95. Unless you hurry, you …… late.
(a) would have been                           (b) will be
(c) would be                                           (d) can be
Answer:(b)

96. To make one feel less tired:
(a)  Retire                                              (b) Exhaust
(c) Suffer                                                (d) Refresh
Answer:(d)


97. The patient is sinking. There is ……. a doctor can do to help him.
(a)  little                                                 (b) a little
(c) much                                                 (d) enough
Answer:(a)

98. The rules required that anyone who had held office for two consecutive years was not ……. For re-election:
(a) admissible                                      (b) permissible
(c) eligible                                              (d) accessible
Answer:(c)


99. I went to the shop keeper ….. sells stationery.
(a)  who                                                   (b) which
(c) whose                                                  (d) whom
Answer:(a)

100.The correct spelling of the word that means ‘destruction’ is:
(a) anihilation                                         (b) anihilasion
(c) anihilashan                                        (d)  annihilation

No comments:

Post a comment