Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 8 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9
(Page-6)

76. Kerala Minerals and Metals is situated at:

(a) Kundara                                        (b) Chavara

(c) Punalur                                          (d) Aluva

Answer:(b)

77.  The venue of 2018 World Cup Football:
(a) Qatar                                                 (b) China
(c) Russia                                               (d) France
Answer:(a)

78.   Maithripala Sirisena was elected the president of:
(a) Indonesia                                        (b) Sri Lanka
(c) Nepal                                                 (d) Myanmar
Answer:(b)

79. The  Jaitapur Nuclear power project is in the state of:
(a) Maharashtra                                  (b) Karnataka
(c) Tamil Nadu                                     (d) Gujarat
Answer:(a)

80. Sanju Samson  is associated with:
(a) Tennis                                             (b) Polo
(c) Boxing                                             (d) Cricket
Answer:(d)

81. Unhygienic surroundings …….. health problems.
(a) give rise to                                      (b) bring into being
(c) call for                                              (d) set in
Answer:(a)

82. Prologue means:
(a) Concluding part of a poem
(b) Abridged form of a literary work
(c) Introductory part of a poem
(d) The summary of a poem
Answer:(c)

83. Cleanliness is next to …….
(a) mankind                                          (b) brutality
(c) godliness                                         (d) wickedness
Answer:(c)

84. The branch of medical science which deals with the problems of the old:
(a) Obstetrics                                      (b) Geriatrics
(c) Nephrology                                    (d) Oncology
Answer:(b)

85. Population increase …… with depletion of foreign reserves has led to greater hardships:
(a) joined                                               (b) mixed
(c) added                                               (d) coupled
Answer:(d)

86. Antonym of ‘Opulent’:
(a) Sumptuous                                   (b) Drooping
(c) Wealthy                                         (d) Poor
Answer:(d)

87. ……man cannot live by bread alone:
(a) the                                                    (b) a
(c) an                                                     (d) No preposition is needed
Answer:(d)

88. ‘Crocodile sorrow’ is:
(a) Sincere sorrow                             (b) Crying
(c) Insincere sorrow                          (d) None of these
Answer:(c)

89. A butcher sells ……..
(a) Sweets                                                (b) Meat
(c) Fish                                                      (d) Furniture
Answer:(b)

90. We should abide …… the rules of the institution:
(a) with                                                    (b) by
(c) on                                                         (d) to

No comments:

Post a comment