Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 8 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9 (Page-5)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9
(Page-5)

61. The Prime Minister of India when SAARC was formed in 1985 December:
(a) Rajeev Gandhi                              (b) Indira Gandhi
(c) V.P.Singh                                        (d) None of these
Answer:(a)

62. The Act which introduced diarchy or dual government for the first time:
(a) Govt. of India Act, 1919
(b) Govt. of India Act, 1935
(c) Indian Council Act, 1909
(d) Indian Council Act, 1892
Answer:(a)


63. The tenure of member of Rajya Sabha is ...... years.
(a) 4                                                       (b) 5
(c) 6                                                        (d) Permanent
Answer:(c)

64. Which Article of the Constitution deals with Amendment procedure?
(a) 360                                                   (b) 370
(c) 368                                                    (d) 356
Answer:(c)

65. The name ‘Exide’ is related to:
(a) Tyres                                               (b) Battery
(c) Mobile phone                                (d) Computer
Answer:(b)

66. In which date the first ministry came into power?
(a) 5th April, 1957                              (b) 16th March, 1957
(c) 28th February, 1957                    (d) 31st July, 1959
Answer:(a)


67. Only leader to become Deputy Chief Minister of Kerala twice.
(a) R Sankar                                           (b) Awkkaderkutty Naha
(c) CH Muhammad Koya                  (d) None of these
Answer:(c)

68. In which river the Dharmadom island is situated?
(a) Periyar                                            (b) Chaliyar
(c) Kabani                                             (d) Anchrakkandy
Answer:(d)

69. Which district in Kerala has the largest number of National Parks:
(a) Wayanad                                       (b) Palakkad
(c) Ernakulam                                     (d) Idukky
Answer:(d)

70. The first minister in the history of Kerala to fail in by-election:
(a) K.Muraleedharan                        (b) MV Raghavan
(c) R.Balakrishna Pillai                    (d) None of these
Answer:(a)

71. The Kerala High Court was formed in:
(a) 1956                                                (b) 1957
(c) 1958                                                (d) 1959
Answer:(a)


72. Muthirappuzha is a tributary of:
(a) Pamba                                             (b) Bharatappuzha
(c) Chaliyar                                          (d) Periyar
Answer:(d)

73. The city where the first radio station was established in Kerala:
(a) Kozhikode                                     (b) Kochi
(c) Kollam                                             (d) Thiruvanathapuram
Answer:(d)

74. The first Malayali to become the Deputy Chairman of Rajya Sabha:
(a) KR Naryanan                                (b) MM Thomas
(c) MM Jacob                                       (d) M Sayeed
Answer:(c)

75.  In which district is Sankhumukham beach?
(a) Kollam                                             (b) Alappuzha
(c) Thiruvananthapuram                 (d) Ernakulam

No comments:

Post a comment