Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 8 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9 (Page-4)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9
(Page-4)

46.  In which continent is Atlas mountain?
(a) Asia                                                (b) North America
(c) South America                             (d) Africa
Answer:(d)

47.  In which state is Naina Devi Temple?
(a) Haryana                                        (b) Jammu Kashmir
(c) Gujarat                                           (d) Himachal Pradesh
Answer:(b)


48. The sugar bowl of the world:
(a) Portugal                                       (b) India
(c) Jamaica                                         (d) Cuba
Answer:(d)

49. Lenin passed away in:
(a) 1924                                               (b) 1928
(c) 1930                                               (d) 1948
Answer:(a)

50. The national calender of India is based on .....Era:
(a) Kollam Era                                    (b) Gregorian
(c) Saka                                                 (d) Hijra
Answer:(c)

51. The smallest district in India:
(a) Yanam                                            (b) Alappuzha
(c) Chennai                                           (d) Mahe
Answer:(d)


52. The first state formed on linguistic basis in 1953:
(a) Andhra                                          (b) Rajastan
(c) Karnataka                                     (d) Tamil Nadu
Answer:(a)

53. Gurgaon where the factory of Maruti Udyog Limited is situated is in the state of:
(a) Haryana                                      (b) Punjab
(c) Assam                                          (d) West Bengal
Answer:(a)

54. .The first Insurance company inIndia:
(a) Oriental Life Insurance Company
(b) Bombay Mutual Life Assurance Society
(c) National Insurance Company
(d) United Insurance Company
Answer:(a)

55. Tamasha is a dance form in:
(a) Maharashtra                               (b) Kerala
(c) Karnataka                                    (d) Orissa
Answer:(a)


56. Which city was known as Kusumpur, Pushpapura, Azimabad in different periods?
(a) Patna                                            (b) Delhi
(c) Kolkata                                         (d) Bhopal
Answer:(a)

57.  Arthasastra is a book on:
(a) Philosophy                                  (b) Statecraft
(c) Astronomy                                   (d) Geography
Answer:(b)

58.  Who was known as ‘Madurai Konda Chola’?
(a) Vijyalaya                                      (b) Rajendra
(c) Rajaraja                                        (d) Parantaka
Answer:(d)

59. Name the Governor General who was called ‘Akbar of British India’?
(a) Wellesley                                     (b) Curzon
(c) William Bentick                         (d) Dufferin
Answer:(a)

60. The incident which compelled Gandhiji to repeal non-cooperation movement?
(a) Wagon tragedy                          (b) Jallianwallabagh Massacre
(c) Chauri-Chaura incident           (d) Champaran satyagraha

No comments:

Post a comment