Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 8 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9 (Page-3)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9
(Page-3)

31. The venue of the first Winter Olympics:
(a) Chamonix                                             (b) St.Mortiz
(c) St.Placid                                                 (d) Oslo
Answer:(a)

32. The first World War commenced in:
(a) 1912                                                     (b) 1918
(c) 1917                                                        (d) 1914
Answer:(d)


33. Lexicography is related to:
(a) Map making                                       (b) Law making
(c) Dictionary                                          (d) None of these
Answer:(c)

34. Water boils at ......Kelvin.
(a) 96                                                         (b) 100
(c) 273                                                       (d) 373
Answer:(d)

35. Frequency of sound is measured in:
(a) Coloumb                                             (b) Hertz
(c) Decibel                                                (d) Dyne
Answer:(b)

36. The full form of ‘PDF”:
(a) Printable Document Formatting
(b) Portable Document Formatting
(c) Page Document Format
(d) Printable Document Form
Answer:(b)


37. Water has maximum density at .... degree celcius:
(a) 0                                                           (b) 4
(c) 25                                                         (d) 100
Answer:(b)

38. The main fuel that provided energy during the Industrial Revolution:
(a) Diesel                                                  (b) Petrol
(c) Coal                                                      (d) Peat
Answer:(c)

39. The alloy used to make pendulum of clocks:
(a) Invar                                                   (b) Alnico
(c) Electrum                                            (d) Amalgum
Answer:(a)

40. The botanical name of Pipal tree (national tree of India)
(a) Ficus religiosum                          (b) Ficus bengalensis
(c) Cassia fistula                                  (d) Azadirachta indica
Answer:(b)

41.  Who is regarded as the father of ‘Green Revolution in the world’?
(a) Norman E Borlaug                       (b) MS Swaminathan
(c) William Gaud                                (d) None of these
Answer:(a)

42. The slowest fish:
(a) Sail fish                                            (b) Mackeral
(c) Seahorse                                          (d) Tuna
Answer:(c)


43. Which organ helps the birds to sing?
(a) Tounge                                            (b) Beak
(c) Syrinx                                               (d) Nose
Answer:(c)

44.  The smallest planet:
(a) Earth                                                  (b) Venus
(c) Mars                                                   (d) Mercury
Answer:(d)

45. The time taken by  earth to complete one rotation:
(a) 23 hours 40 minutes 56 seconds
(b) 24 hours 56 minutes 4.091 seconds
(c) 24 hours 56 minutes 4.091 seconds
(d) 23 hours 46 minutes 40 seconds

No comments:

Post a comment