Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 5 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8 (Page-1)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8
(Page-1)

1. You like vegetarian food,……?
(a) do you                                               (b) isn’t you
(c) aren’t you                                         (d) don’t you
Answer:(d)

2. I ……. the boy from the deep well.
(a) escaped                                            (b) saved
(c) am escaped                                      (d) am saved
Answer:(b)


3. He said to me that he ……. going abroad:
(a) is                                                     (b) has been
(c) had been                                       (d) was
Answer:(d)

4. The correctly spelt word is:
(a) SECRATARY                               (b) SECRETARY
(c) SECRATERY                                (d)  SECRETERY
Answer:(b)

5. I saw a …… of sheep grazing in the field:
(a) flock                                             (b) herd
(c) group                                           (d) pack
Answer:(a)

6. India trades ….. the USA ….. sugar and jute:
(a) with, in                                          (b) about, on
(c) from, on                                        (d)  off, ever
Answer:(a)


7. ‘Collaborate’ means:
(a) Work together                      (b) to work together with a common aim
(c) Joint venture                                  (d) Agreement
Answer:(b)

8. Antonym of ‘Delicious:
(a) Agreeble                                       (b) Unpalatable
(c) Enjoyable                                      (d) Tasty
Answer:(b)

9. This is for students …… mother tongue is not English:
(a) that                                                  (b) whose
(c) whom                                              (d) which
Answer:(b)

10. Find out the meaning of the word ‘methodical’ from the alternatives:
(a) Ordinary                                        (b) Dull
(c) Deep                                                (d) Systematic
Answer:(d)


11. Parsimony means:
(a) Excessive carefulness in spending money
(b) Wealth inherited from parents
(c) Partiality
(d) Jealousy
Answer:(a)

12. He is the …..of my two sons:
(a) older                                               (b) eldest
(c) elder                                               (d)  oldest
Answer:(c)

13. The opposite of ‘Stale’:
(a) Unhealthy                                    (b) Fresh
(c) Stylistic                                          (d) Old
Answer:(b)

14. The faster you run, ……..
(a) the sooner you get tired           (b) you get more tired
(c) sooner you get tired                   (d)  soon you get tired
Answer:(a)

15. As they had no children, they …….. an orphan:
(a) adapted                                         (b) Assaulted
(c) allotted                                          (d) adopted

No comments:

Post a comment