Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 5 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8 (Page-2)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8
(Page-2)

16. Fools rush in where angels fear ……
(a) to walk                                            (b) to tread
(c) to cross                                            (d) to sit
Answer:(b)

17. Feminine gender of fox is:
(a) She-fox                                             (b) Bitch
(c) Hind                                                  (d) Vixen
Answer:(d)


18. Either you or Ravi …… to meet the principal today:
(a) have                                                 (b) has
(c) having                                              (d)  did
Answer:(b)

19. I felt pity ….. the poor widow:
(a) to                                                  (b) with
(c) on                                                 (d) for
Answer:(d)

20. The temples of South India are bigger than ……. North India:
(a) that of                                            (b) those of
(c) of which                                         (d)  all
Answer:(b)


21. Which one number can replace both question marks  ?/100 =  4/?
(a) 20                                                     (b) 25
(c) 1                                                        (d) 200
Answer:(a)

22. Select the odd one:
(a) Teacher                                           (b) Student
(c) Professor                                        (d) Principal
Answer:(b)

23. A party consisted of a man, his wife, his three sons and their wives and three children in each son’s family. How many are there in the party?
(a) 22                                                      (b) 13
(c) 17                                                      (d) 24
Answer:(c)

24. Year: Month :: Week :?
(a) Hour                                                (b) Month
(c) Day                                                   (d) Fortnight
Answer:(c)

25. An even prime number:
(a) 0                                                       (b) 4
(c) 2                                                        (d) -2
Answer:(c)


26. 65,63,60,56,51, ?
(a) 44                                                       (b) 45
(c) 46                                                        (d) 47
Answer:(b)

27. A student has to secure 40% marks to pass.  He gets 40 marks and fails by 40 marks.
(a) 300                                                   (b) 250
(c) 150                                                    (d) 200
Answer:(d)

28. Select the odd one:
(a) KLLM                                              (b) TUUV
(c) XXXZ                                                (d) OPPQ
Answer:(c)

29. Ear: Music :: Nose: ?
(a) Face                                                 (b) Breath
(c) Smell                                                (d) Music
Answer:(c)

30. If the perimeter of a rectangle is 200m and its breadth is 40m then its area in sq.metres is:
(a) 1200                                               (b) 2400
(c) 4800                                                (d) 6000

No comments:

Post a comment