Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 5 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8 (Page-3)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-8
(Page-3)


31. Man is to Masculine as Woman is to:
(a) Girl                                                  (b) Madam
(c) Feminine                                        (d) Lady
Answer:(c)

32. 350 X ? = 4200
(a) 15                                                     (b) 12
(c) 120                                                   (d) 150
Answer:(b)


33. Doctor : Patient :: Teacher : ?
(a) Class                                                 (b) Student
(c) School                                              (d) Lesson
Answer:(b)

34. 15% of 120 + 25% of 100= ?
(a) 48                                                      (b) 38
(c) 42                                                       (d) 43
Answer:(d)

35. Flower : Bouquet :: Player : ?
(a) Captain                                          (b) Team
(c) Playground                                   (d) Flock
Answer:(b)


36. A train travelling at a uniform speed clears a bridge 110 m long in 10 seconds and passes a telegraph post in 5 seconds. The length of train is …..  metres.
(a) 100                                                  (b) 110
(c) 105                                                   (d) 80.3
Answer:(b)

37. Save is related to Rescue in the same way as Seldom is related to:
(a) Certain                                           (b) Usual
(c) Often                                               (d) Rarely
Answer:(d)

38. If ABCD is coded as 1234 , what would be GHIF stands for:
(a) 5678                                              (b) 7869
(c) 7896                                               (d) 6789
Answer:(c)

39. Six men working 8 hours per day earn Rs.720 per week.  Eight men working 6 hours a day will earn Rs. ……. per week.
(a) 540                                                 (b) 720
(c) 960                                                 (d) 740
Answer:(b)

40. Sun is to Night as Fish is to:
(a) Lake                                                 (b) Sea
(c) Land                                                (d) Water
Answer:(c)


41. The day on which Kariappa became the Commander in Chief of India is observed as:
(a) Armed Forces Flag day               (b) Navy Day
(c) Army Day                                        (d) Airforce Day
Answer:(c)

42. “For fools rush in where angels fear to tread” Who said this?
(a) Alexander Pope                            (b) Milton
(c) Churchill                                          (d) Byron
Answer:(a)

43. Who is the founder of Agra?
(a) Akbar                                             (b) Sikander Lodi
(c) Shah Jehan                                    (d) Jehangir
Answer:(b)

44.  The greatest ruler of Maurya dynasty:
(a) Bindusara                                   (b) Chandragupta Maurya
(c) Asoka                                            (d) Brihadratha
Answer:(c)

45. The battle of Hydaspes in which Alexander defeated Porus was fought in:
(a) BC 326                                                  (b) BC 323
(c) BC 316                                               (d) BC 336

No comments:

Post a comment