Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 8 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9 (Page-1)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-9
(Page-1)

1. Identify the odd one:
(a) Pencils                                           (b) Books
(c) Pens                                                (d) Mangoes
Answer:(d)

2. ‘AB’ is related to ‘EF’ in the same way as ‘IJ’ is related to:
(a) MN                                                  (b) KL
(c) OP                                                    (d) LM
Answer:(a)


3. A clock loses 5 seconds an hour. If the time in the clock is set right on Sunday noon, then what will the time will it indicate on Monday moon (that is the next day):
(a) 11. 58 p.m.                                    (b) 12 noon
(c) 12.02 p.m.                                     (d) 11.58 a.m.
Answer:(d)

4. In a certain code DREAMING is written as BFSEFMHL. How is TREATISE written in that code:
(a) USFBDRHS                                   (b) BFSUDRHS
(c) BFSUSHRD                                    (d) None of these
Answer:(d)

5.  The average age of A,B and C is 7 years.  The average age of A and B is 6 years and that of B and C is 8 years. Find the age of B:
(a) 6 years                                           (b) 7 years
(c) 8 years                                             (d) 9 years
Answer:(b)


6. If  EXAMINATION could be given the code number 125, what code can be given to HARDWORK?
(a) 521                                                     (b) 250
(c) 68                                                        (d) 98
Answer:(d)

7. A train crosses a pole in 15 seconds, while it crosses 100 meter long platform in 25 seconds. The length of the train is
(a) 125m                                                (b) 135 m
(c) 150 m (d) 175 m
Answer:(c)

8.  Identify the odd one:
(a) Slowly                                             (b) Silently
(c) Fast                                                   (d) Read
Answer:(d)

9. A house owner wants to get his house painted. He is told that this would require 25 kg of paint. Allowing for 15% wastage and assuming that the paint is available in 2kg tins, the number of tins required for painting the house is
(a)15                                                      (b) 12
(c) 10                                                     (d) 20
Answer:(a)


10. In certain code language, 24685 is written as 33776. How 35791 written in that code?
(a) 44882                                             (b) 44880
(c) 46682                                             (d) 44682
Answer:(a)

11. After spending 25% of his money, a man has Rs.24 left. How much had he in the beginning?
(a) Rs.40                                                 (b) Rs.36
(c) Rs.30                                                   (d) Rs.32
Answer:(d)

12. Pick the odd one out:
(a) Dog                                                      (b) Cow
(c) Lion                                                    (d) Animal
Answer:(d)

13. A and B together can plough a field in 10 hours,but by himself A requires 15 hours. How longwould B take to plough the same field?
(a) 10 hours                                             (b) 20 hours
(c) 30 hours                                              (d) 40 hours
Answer:(c)

14. A person sold 320 mangoes for the C.P. of 400 mangoes. His gain percent is
(a) 10%                                                      (b) 15%
(c) 12½%                                                  (d) 25%
Answer:(d)

15. What was the number of days in 1900 A.D:
(a) 336                                                       (b) 366
(c) 365                                                       (d) 360

No comments:

Post a comment