Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 1 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 
(Page-6)

76. The art form in Kerala which was included in the World Heritage List of UNESCO in 2010:
(a) Arjuna Nritham                                    (b) Mudiyettu
(c) Chakyarkooth                                       (d) Ottan Thullal
Answer:(b)

77. The seat of Lokayukta in Kerala:
(a) Ernakulam                                              (b) Thiruvananthapuram
(c) Kozhikode                                               (d) Thrissur
Answer:(b)


78. The first evening court in Kerala was inaugurated at:
(a) Kochi                                                          (b) Kozhikode
(c) Thiruvananthapuram                           (d)  Kannur
Answer:(c)

79. The headquarters of the  Veterinary University in Kerala:
(a) Mannuthy                                                 (b) Kalpetta
(c) Pookkode                                                 (d) Kalamassery
Answer:(c)

80. The capital of South Sudan, 193 member of theUnited Nations:
(a) Khartoum                                                (b) Juba
(c) Ramciel                                                     (d) Jonglei
Answer:(b)


81. Factory : Worker :: Finger :?
(a) Nail                                                           (b) Hand
(c) Arm                                                               (d) Palmer
Answer:(a)

82. A gardener  arranges 441 plants in such a way that each row contains as many plants as there are rows. Find out the number of plants in a row?
(a) 20                                                                      (b) 22
(c) 21                                                                      (d) 15
Answer:(c)

83. 3600,600,120,30, ?
(a) 15                                                                      (b) 10
(c) 5                                                                        (d) 20
Answer:(b)

84. Which one of the following is not a perfect square?
(a) 625                                                                   (b) 1296
(c) 2500                                                                (d) 4000
Answer:(d)


85. Select the odd one:
(a) Hydrogen                                                     (b) Oxygen
(c) Iron                                                                (d) Nitrogen
Answer:(c)

86. Which is odd one?
(a) Dacca                                                             (b) New Delhi
(c) Colombo                                                       (d) Karachi
Answer:(d)

87. Which of the following is absolutely essential for a house?
(a) Bricks                                                              (b) Concrete
(c) Roof                                                                 (d) Locks
Answer:(c)

88. Three fourth of a number is 15 less than the original number.  What is that number?
(a) 40                                                                    (b) 90
(c) 50                                                                     (d) 60
Answer:(d)

89. Page : Book :: Soldier: ?
(a) Letter                                                                 (b) Platoon
(c) Rifle                                                                   (d) Captain
Answer:(b)

90. If the side of a square is increased by 25% then its area will be increased by:
(a) 25%                                                               (b) 35.75%
(c) 40.5%                                                           (d) 56.25%

No comments:

Post a comment