Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 1 August 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-7 
(Page-7)

91. How many prime numbers are there between 50 and 100?
(a) 8                                                                    (b) 9
(c) 10                                                                  (d) 11
Answer:(c)

92. Find the odd one?
(a) Malayalam                                                 (b) Tamil
(c) Hindi                                                               (d) Telugu
Answer:(c)


93. The income of Ramesh is 25% more than the income of Mahesh.  The income of Mahesh is less than income of Ramesh is:
(a) 20%                                                                (b) 25%
(c) 30%                                                               (d) 50%
Answer:(a)

94. Man: Biography:: Nation; ?
(a) People                                                          (b) Demography
(c) Geography                                                  (d) History
Answer:(d)

95. If an agent supplies 25 tables and 25 chairs for Rs.17,500 he will supply 10 tables and 10 chairs for :
(a) Rs. 7000                                                         (b) Rs. 10000
(c) Rs. 15000                                                       (d) Rs.3500
Answer:(a)

96. Select the odd one:
(a) Table                                                               (b) Wood
(c) Chair                                                                (d) Stool
Answer:(b)


97. Sita buys an article for Rs.70 and sells it at a loss of 20%. Then her selling price will be:
(a) Rs.60                                                                (b) Rs.58
(c) Rs.56                                                                (d) Rs.55
Answer:(c)

98. Horse is to Grass so also Automobile is to :
(a) Brake                                                              (b) Petrol
(c) Smoke                                                              (d)  Brake oil
Answer:(b)


99. 15% of 120+ 25% of 100= ?
(a) 33                                                                     (b) 34
(c) 44                                                                      (d) 43
Answer:(d)

100.1,8,27,64,125, ?
(a) 216                                                                  (b) 225
(c) 250                                                                  (d) 256

No comments:

Post a comment