Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Saturday, 30 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 (Page-1)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 
(Page-1)
1. All colleges will reopen ……. tomorrow.
(a) on                                           (b) at
(c) since                                       (d) from
Answer:(d)

2. …….. year has passed since the tsunami lashed certain coastal areas.
(a) The                                          (b) An
(c) A                                              (d) None of these
Answer:(c)


3. State of well being/pleasant excitement:
(a)  Content                                  (b) Euphoria
(c) Satisfaction                           (d) Morose
Answer:(b)

4. If you listened more carefully, you ……. so many mistakes.
(a) wouldn’t have made             (b) won’t make
(c) wouldn’t make                         (d) couldn’t make
Answer:(c)

5. He is an engineer working ….. Palghat.
(a) at                                                 (b) in
(c) around                                        (d) on
Answer:(a)

6. The person who has long experience:
(a) Pioneer                                       (b) Scholar
(c) Veteran                                       (d) Boss
Answer:(c)


7. The passive voice of ‘Did you do it?’:
(a) You were done by it               (b) He has done by it
(c) Was it done by you                 (d) Were it done by
Answer: (c)

8. It was ……. cats and dogs.
(a) rained                                      (b) raining
(c) will rain                                    (d)  had rain
Answer:(b)

9. The word ‘Alacrity’ means:
(a) Eagerness                              (b) Loud
(c) Critical                                     (d) Pale
Answer:(a)

10. The boy cried aloud ……. he saw a snake:
(a) yet                                           (b) and
(c) but                                           (d) when
Answer:(d)

11. He ……. the task entrusted to him.
(a) carried away                           (b) carried up
(c) carried out                            (d) carried by
Answer:(c)


12. More men adore the sun rising than the sun……..
(a) Shining                                   (b) Blazing
(c) Darkening                              (d) Setting
Answer:(d)

13. Antonym of ‘Reject’:
(a) Agree                                          (b) Accept
(c) Embrace                                     (d) Adopt
Answer:(b)

14. My advice did not …… him at all.
(a) effect                                          (b) affect
(c) afflict                                         (d) inflict
Answer:(b)

15. I asked the boy ………
(a) how old he was                        (b) how old are you
(c) how old he is                             (d) how old you are

No comments:

Post a comment