Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Saturday, 30 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 (Page-2)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 
(Page-2)
16. He thanked me for what I ……...
(a) have done                                 (b) had done
(c) have been doing                      (d) had been doing
Answer:(b)

17. Butter is made ……. milk.
(a) of                                              (b) from
(c) with                                          (d) by
Answer:(b)


18. I have known him ……. a long time.
(a) since                                        (b) for
(c) by                                              (d) to
Answer:(b)

19. …… Andamans are a group of islands in …… Bay of Bengal:
(a) The, the                                    (b) The, a
(c) An, the                                      (d) The, an
Answer:(a)

20. The reported speech of : ‘He asked, ‘What is the time?’ is:
(a) He asked what the time was
(b) He asked what is the time
(c) He asked what the time is
(d) He asked what was the time
Answer:(a)

21. Rajyasamacharam is the first news paper in Malayalam. Its publication was started in:
(a) 1790                                          (b) 1857
(c) 1847                                           (d) None of these
Answer:(c)


22. The person who became Deputy Chief Minister in Kerala two times:
(a) R.Shankar                                   (b) C.H.Muhammad Koya
(c) Aukkadar Kutti Napa                 (d) None of these
Answer:(b)

23. The number of district panchayats in Kerala:
(a) 999                                             (b) 140
(c) 14                                                 (d) 152
Answer:(c)

24.  Which was founded in 1885?
(a) CPM                                              (b) BJP
(c) Indian National Congress          (d) CPI
Answer:(c)

25. The seat of the Kerala High Court:
(a) Kollam                                          (b) Thiruvananthapuram
(c) Kozhikode                                    (d) Ernakulam
Answer:(d)

26.  Malampuzha Dam is in the river system:
(a) Bharatappuzha                    (b) Periyar
(c) Pamba                                   (d) Chaliyar
Answer:(a)


27.  The Dewan of Travancore who introduced publictransport service in Travancore:
(a) P.Rajagopalachari               (b) Habibullah
(c) P.G.N.Unnithan                     (d) C.P.Ramaswamy Iyer
Answer:(d)

28. The most famous king of the kingdom of Kochi:
(a) Marthanda Varma                (b) Pazhassi Raja
(c) Sakthan Thampuran            (d) Manavedan
Answer:(c)

29. The birth place of Thacholi Othenan:
(a) Vadakara                                (b) Thalassey
(c) Kannur                                    (d) Thirunavaya
Answer:(a)

30. ‘Syanandooram’ is the Sanskrit name for:
( a) Kenner                                            (b) Kozhikode
(c) Kochi                                      (d) Thiruvananthapuram

No comments:

Post a comment