Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Saturday, 30 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 (Page-3)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 
(Page-3)
31. The Dutch man who shared the first Nobel Prizefor Economics with Ragner Frisch of Norway:
(a) Jan Timber gen                      (b) Gunnar Myrdal
(c) Nicholas Tinbergen                (d) Adamsmith
Answer:(a)

32. The number of principal organs of United Nations after the  Trusteeship Council suspended operations in 1994:
(a) 6                                                (b) 5
(c) 4                                                 (d) 7
Answer:(b)
33. Birth anniversary of Swami Vivekananda is observed as:
(a) National Youth Day                  (b) Patriotism Day
(c) National Science Day               (d) None of these
Answer:(a)

34. “Let them eat cakes”- Who is related to this statement?
(a) Louis XIV                                     (b) Louis XV
(c) Louis XVI                                      (d) Mary Antoinette
Answer:(d)

35. Who founded the Maurya dynasty?
(a) Asoka                                            (b) Bindudara
(c) Chandragupta Maurya             (d) Brihadratha
Answer:(c)

36.The first Indian to go to space:
(a) Kalpana Chawla                         (b) Ravish Malhotra
(c) Rakesh Sharma                           (d) Sunitha Williams
Answer:(c)
37.The Portuguese Navigator who led the expedition which completed the first circumnavigation:
(a) Columbus                                       (b) Magellan
(c) Cook                                                 (d) Cabral
Answer:(b)

38.King  of minerals:
(a) Gold                                                 (b) Sulphuric acid
(c) Iron                                                  (d) Aluminium
Answer:(a)

39.Benitto Mussolini was known as:
(a) Il Duce                                            (b) Iron Duke
(c) Desert Fox                                     (d) Little Corporal
Answer:(a)

40.Which cave is famous for ‘Trimurti’ statues?
(a) Amanda                                        (b) Elephanta
(c) Eldora                                            (d) Amarnath
Answer:(b)
41.Madison Square Garden in USA is related to:
(a) Baseball                                          (b) Cricket
(c) Boxing                                             (d) Polo
Answer:(c)

42. The Panama canal was opened in:
(a) 1869                                               (b) 1914
(c) 1918                                               (d) 1920
Answer:(b)

43. The branch of biology related to the study of structure and organisation of living things:
(a) Alchemy                                      (b) Agronomy
(c) Anatomy                                      (d) Bionomy
Answer:(c)

44..The author of ‘Around the World in 80 Days’?
(a) Arthur C Clarke                         (b) Joules Verne
(c) Darwin                                         (d) Richard Rhodes
Answer:(b)

45.Intensity of sound is measured in:
(a) Currie                                           (b) Volt
(c) Watt                                              (d) Decibel
Answer:(d)

No comments:

Post a comment