Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Saturday, 30 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 (Page-4)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 
(Page-4)
46. Which element has the lowest melting point?
(a) Mercury                                      (b) Hydrogen
(c) Carbon                                         (d) Helium
Answer:(d)

47. Which is known as ‘Chemical Sun’?
(a) Magnesium                                  (b) Francium
(c) Gallium                                          (d) Iridium
Answer:(a)


48 Which of the following plants helps nitrogen fixation?
(a) Beans                                            (b) Wheat
(c) Rice                                                (d) Tomoto
Answer:(a)

49. The term associated with the cultivation of grapes:
(a) Aviculture                                     (b) Viticulture
(c) Floriculture                                  (d) Epiculture
Answer:(b)

50. The clonned wolf:
(a) Victoria                                            (b) Carbon Copy
(c) Snu Woolf and Snu Wooli            (d) Dolly
Answer:(c)


51. Jamnapari is a type of:
(a) Dog                                                    (b) Camel
(c) Cow                                                    (d) Goat
Answer:(d)

52. Thigh bone is also known as:
(a) Radius                                               (b) Humerus
(c) Femur                                                (d) Sternum
Answer:(c)

53. The nearest planet to Sun:
(a) Venus                                                 (b) Earth
(c) Mercury                                             (d) Mars
Answer:(c)

54. What is the rank of Saturn in terms of size among the planets:
(a) First                                                     (b) Second
(c) Third                                                    (d) Fourth
Answer:(b)

55. The areas between polar circles and poles:
(a) Torrid zone                                       (b) Temperate zone
(c) Frigid zone                                        (d) None of these
Answer:(c)


56. Which is situated between Africa and Europe?
(a) Red Sea                                              (b) Caspean Sea
(c) Dead sea                                             (d) Mediterranean sea
Answer:(d)

57. Australia is the  ......... continent:
(a) Flattest                                                 (b) windiest
(c) highest                                                  (d) lowest
Answer:(a)

58.  The parliament of which country has the largest number of members?
(a) Britain                                                   (b) India
(c) USA                                                         (d) China
Answer:(d)

59. Shqipery is the local name of:
(a) Algeria                                                  (b) Armenia
(c) Angola                                                   (d) Albania
Answer:(d)

60. The second longest river in India:
(a) Goddard                                                (b) Narmada
(c) Krishna                                                 (d) Kaveri

No comments:

Post a comment