Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Thursday, 28 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 (Page-5)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 
(Page-5)


61. Of the two leading parties …… party got a majority in the election:
(a) no                                                            (b) which
(c) neither                                                   (d) either
Answer:(c)

62. The phrase ‘the fourth estate’ conveys more or less the same meaning as:
(a) A dense forest                                      (b) The press
(c) Grave yard                                            (d) The parliament
Answer:(b)

63. We must have ……. to good books.
(a) axes                                                        (b) access
(c) excess                                                    (d) axis
Answer:(b)

64. The policeman ……. the thief:
(a) ceased                                                      (b) seized
(c) catched                                                    (d) caused
Answer:(b)

65. Identify the wrongly spelt word:
(a) Deceive                                                      (b) Receive
(c) Conceive                                                   (d) Releive
Answer:(d)

66. He was arrested, and now out on…….
(a) custody                                                     (b) bale
(c) bail                                                              (d) none of the above
Answer:(c)

67. I am sorry ……. his misfortune.
(a) for                                                             (b) about
(c) to                                                                (d) on
Answer:(a)

68. Choose the correctly spelt word:
(a) Skilfully                                                  (b) Skillfull
(c) Skillful                                                     (d) Skilful
Answer:(c)

69. Ganesh …… come here every day:
(a) always                                                    (b) often
(c) hardly                                                      (d) used to
Answer:(d)

70. He has hardly …… money.
(a) any                                                          (b) some
(c) a little                                                     (d) a lot of
Answer:(a)

71. Dead body of a human being:
(a) Corps                                                     (b) Crops
(c) Corpse                                                   (d) None of these
Answer:(c)

72. Rising prices …….. immediate measures:
(a) call over                                                  (b) call for
(c) call in                                                         (d) call forth
Answer:(b)

73.  Hundred rupees ……. all that he wants.
(a) are                                                            (b) were
(c) was                                                             (d) is
Answer:(d)

74. Choose the correctly spelt word:
(a) Governor                                                (b) Governor
(c) Governor                                                 (d) Govornor
Answer:(b)

75. The word that is more or less similar in meaningto ‘SOLACE’:
(a) Sleep                                                          (b) Relaxation
(c) Holiday                                                      (d) Consolation

No comments:

Post a comment