Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Thursday, 28 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 (Page-4)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 
(Page-4)
46. Annual Financial statement is the other name of:
(a) Budget                                         (b) Money bill
(c) Demand for grant                     (d) Cut motion
Answer:(a)

47. How many times a person can become the President of India?
(a) One time                                    (b) Twice
(c) Thrice                                         (d) No legal limitation
Answer:(d)


48. Who discovered the art of vulcanisation of
rubber?
(a) Dunlop                                         (b) Waterman
(c) Charles Goodyear                     (d) Daimler
Answer:(c)

49. The father of Novel:
(a) Balzac                                          (b) Giovanni Boccassio
(c) Shakespeare                              (d) Victor Hugo
Answer:(b)

50. Who authored ‘Pilgrim’s Process”?
(a) John Bunyan                              (b) William Shakespreare
(c) Charles Dickens                         (d) Jonathan
Answer:(a)


51.  Who became the CM of Kerala for the most number of times:
(a) K.Karunakaran                                   (b) EMS
(c) EK Naya narrow                                  (d) AK Antony
Answer:(a)

52. The king of Travancore who encouraged cultivation:
(a) Marthandavarma                              (b) Dharma Raja
(c) VisakhamTirunal                               (d) AyilyamTirunal
Answer:(c)

53. In which district of Pazhassi dam?
(a) Kannur                                                  (b) Wayanad
(c) Kozhikode                                           (d) Malappuram
Answer:(a)

54. The first Malayali to become the president of the Indian National Congress:
(a) G.P.Pillai                                                (b) K.Kelappan
(c) K.P.Kesavamenon                               (d) C.Sankaran Nair
Answer:(d)


55. The National Park which is famous for Nilgiri
(a) Silent Valley                                        (b) Iravikulam
(c) Pampadumchola                                 (d) MathiketanChola
Answer:(b)

56.The final resting place of Jehangir is now in:
(a) Bangladesh                                            (b) Pakistan
(c) Maldives                                                 (d) Afghanistan
Answer:(b)

57. The second highest law officer in India.
(a) Attorney General                                 (b) C&AG
(c) Solicitor General                                   (d) Home Secretary
Answer:(c)

58. Which University has its seat at Kalady?
(a) Kannur                                                   (b) Kerala
(c) Calicut                                                     (d) Sri Sankara
Answer:(d)

59. India’s first eco-sensitive zone on a major river was declared in connection with:
(a) Yamuna                                               (b) Ganga
(c) Kaveri                                                  (d) Godavari
Answer:(b)

60. The headquarters of Indian Oil Corporation:
(a) New Delhi                                            (b) Mumbai
(c) Noida                                                     (d) Dehra Dun

No comments:

Post a comment