Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Thursday, 28 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 
(Page-6)
76. One who supports the claims of women for rights:
(a) Womenish                                                (b) Feminist
(c) Pessimist                                                  (d) Feminize
Answer:(b)

77. Choose the correctly spelt word:
(a) Grammer                                                  (b) Gramer
(c) Grammar                                                  (d) Grammar
Answer:(d)


78. Since 1980 women’s fashions …….. a lot.
(a) changed                                                    (b) have changed
(c) are changing                                           (d) will have changed
Answer:(b)

79. The wind blew …….. the leaves fell.
(a) when                                                          (b) with
(c) and                                                             (d) so
Answer:(c)

80. They are not …… all the facts.
(a) beware of                                                  (b) aware for
(c) aware of                                                     (d) beware for
Answer:(c)


81.  Find the commission on Rs.800 at 2.5%:
(a) Rs.10                                                           (b) Rs.20
(c) Rs.30                                                           (d) Rs.40
Answer:(b)

82. How much is the greatest number of three digits less than the smallest number of three digits?
(a) 1                                                                    (b) 99
(c) 899                                                               (d) 999
Answer:(c)

83. Find the principal when the simple interest for three years @ 5% is Rs.90?
(a) Rs. 300                                                        (b) Rs.400
(c) Rs.500                                                         (d) Rs.600
Answer:(d)

84. The floor of a room 9 metre square is covered with a carpet prized at Rs.5 per square metre. Find the cost of the carpet:
(a) Rs. 45                                                             (b) Rs. 225
(c) Rs. 400                                                           (d) Rs. 405
Answer:(a)


85. In a certain code MAIN is written as ‘9364’ and DEAR is written as ‘8532’. How is MEND written in the same language?
(a) 9548                                                                (b) 9458
(c) 9538                                                                (d) 9528
Answer:(a)

86. The square root of 0.0016 is:
(a) 0.4                                                                    (b) 0.004
(c) 0.04                                                                 (d) 0.0004
Answer:(c)

87. If Paleontolgy related to Fossils, Pedagogy is related to:
(a) Secret writing                                              (b) Religion
(c) Ethics                                                               (d) Education
Answer:(d)

88. 25% of 25% is:
(a) 6.25                                                                (b) 0.625
(c) 0.0625                                                           (d) 0.00625
Answer:(a)

89. The speed of a car is 30kmph. How many hours will it take to travel a distance of 135 kms?
(a) 3.5                                                                  (b) 4
(c) 4.5                                                                   (d) 5
Answer:(c)

90. The average of 16,26,42 is:
(a) 26                                                                    (b) 28
(c) 24                                                                     (d) 18

No comments:

Post a comment