Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Thursday, 28 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 
(Page-7)
91 Complete the series:1,4,9,16,25,?
(a) 33                                                                    (b) 36
(c) 30                                                                      (d) 56
Answer:(b)

92. Wood: Furniture :: Gold :?
(a) Chair                                                               (b) Ring
(c) Ornament                                                      (d) Decoration
Answer:(c)


93. Which one of the following is related to Cruelty in the same manner as Hot is related to Cold?
(a) Patience                                                           (b) Temperature
(c) Kindness                                                          (d) Haste
Answer:(c)

94. 20% of 10 plus 10% of 20= ?
(a) 12                                                                      (b) 20
(c) 22                                                                      (d) 4
Answer:(d)

95. A train moves with a speed of 108 kmph.  Its speed in meter per second is:
(a) 18                                                                      (b) 30
(c) 28                                                                      (d) 32
Answer:(b)

96 Fact: Historian :: Fiction : ?
(a) History                                                          (b) Novelist
(c) Scientist                                                         (d) Mathematician
Answer:(b)


97. The highest 3 digit number divisible by 11:
(a) 121                                                                  (b) 990
(c) 991                                                                 (d) 999
Answer:(b)

98. Select the odd one:
(a) Love                                                           (b) Pity
(c) Charity (d) Envy
Answer:(d)

99. 7829 X 999= ?
(a) 7829381                                                    (b) 7832001
(c) 7821171                                                     (d) 7827171
Answer:(c)


100.Guava: Mango (Select the pair with similar relationship)
(a) Juice : Fruit                                                (b) Bhils: Nagas
(c) Badminton: Shuttlecock                         (d) Book : Read

No comments:

Post a comment