Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Saturday, 30 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 
(Page-6)


76. In which year the Congress ministries in the provinces resigned to protest against the war policy of the British Government?
(a) 1937                                                         (b) 1938
(c) 1939                                                         (d) 1940
Answer:(c)

77. Which of the following part of the Constitution was prepared by Jawaharlal Nehru?
(a) Preamble                                                   (b) Fundamental Rights
(c) Fundamental Duties                              (d) Directive Principles
Answer:(a)


78. Which one of the following communities is specially mentioned in the Constitution?
(a) Scheduled Caste                                      (b) Scheduled Tribe
(c) Anglo-Indian                                            (d) All of these
Answer:(d)

79. The most poputated state at the time of independence:
(a) Travancore                                                 (b) Junagarh
(c) Hyderabad                                                  (d) Rajputana
Answer:(c)

80. Which of the following offices is held during the pleasure of the President of India?
(a) Vice President                                               (b) Chief Justice of India
(c) Governor of a State                                       (d) UPSC Chairman
Answer:(c)

81. A number exceed its one-fifth by 20. What is the number?
(a) 100                                                                (b) 25
(c) 5                                                                     (d) 20
Answer:(b)


82. Select the pair which is different from others:
(a) Hard work and success                          (b) Treatment and disease
(c) Coward and Fear                                    (d) Extravagent and Bankruptcy
Answer:(b)

83. Cruelty: Kindness :: Revenge : ?
(a) Punishment                                              (b) Crime
(c) Forgiveness                                               (d) Gratitude
Answer:(c)

84. Choose the odd one:
(a) Parrot                                                             (b) Pigeon
(c) Kiwi                                                                 (d) Sparrow
Answer:(c)

85. When there is an increase of 30% in the price of TV sets and decrease of 20% in the number of sets sold , then what is the percentage effect on total sales?
(a) 4% loss                                                          (b) 8% loss
(c) 4% gain                                                          (d) 8% gain
Answer:(c)

86. 7,11,13,17,19,, ———
(a)18                                                                      (b) 21
(c) 23                                                                      (d) 27
Answer:(c)


87. Which one number can replace both question marks 1/?= ?/36
(a) 12                                                                       (b) 6
(c) 36                                                                       (d) 4
Answer:(b)

88. Clock is to Day as Calendar is to:
(a) Weekend                                                          (b) April
(c) Century                                                            (d) Year
Answer:(d)

89. Find the reciprocal of 0.01:
(a) 100                                                                   (b) 10
(c) 1/10                                                                 (d) 1
Answer:(a)

90. If TEA is 234, find what would 345 stand for ?
(a) ATE                                                                 (b) TAP
(c) EAR                                                                 (d) EAT

No comments:

Post a comment