Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Saturday, 30 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-6 
(Page-7)
91. Convert 9/10 into a percent:
(a) 9%                                                                    (b) 19%
(c) 1.9%                                                                 (d) 90%
Answer:(d)

92. A for 2, B for 4, and E for 10; then C X D stands for:
(a) 42                                                                    (b) 38
(c) 48                                                                     (d) 14
Answer:(c)


93. Two students fought a college election.  The winning student got 60% of the total votes and won the election by 144 votes only.  What is the total number of votes polled?
(a) 720                                                                    (b) 480
(c) 360                                                                    (d) 240
Answer:(a)

94. Individual : Family :: Family : ?
(a) State                                                                   (b) House
(c) Society                                                               (d) Nation
Answer:(c)

95. Select the odd one:
(a) Sparrow                                                            (b) Canary
(c) Hawk                                                                  (d) Cod
Answer:(d)


96. 60% of 37= ?
(a) 20                                                                          (b) 21
(c) 22                                                                         (d) 22.2
Answer:(d)

97. Fly : Parrot :: Crawl : ?
(a) Fish                                                                        (b) Crocodile
(c) Frog                                                                       (d) Sparrow
Answer:(b)

98. The sum of two numbers is 35 and their difference is 13.  Find the greater number:
(a) 23                                                                        (b) 24 
(c) 20                                                                        (d) 25
Answer:(b)


99. Select the odd one:
(a) Apple                                                                   (b) Orange
(c) Carrot                                                                  (d) Mango
Answer:(c)

100. A factory produces 145 cars a week. How many cars will it produces in a year?
(a) 7540                                                                 (b) 7450
(c) 7045                                                                 (d) 7500
Answer:(a)
<continue...>
 <Previous><Next><010203040506, 07><Home>

No comments:

Post a comment