Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 22 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2
(Page-6)

76. The largest African country:
(a) Congo                                                (b) Algeria
(c) Sudan                                                (d) South Africa
Answer: (b)

77. The Minister for Revenue in Kerala:
(a) KM Mani                                           (b) Adoor Prakash
(c) Thiruvanchoor Radhakrishnan     (d) KB Ganeshkumar
Answer: (b)


78. The national heritage animal of India:
(a) Lion                                                  (b) Tiger
(c) River Dolphin                                    (d) Elephant
Answer: (d)

79. The co-laureate of Nobel Peace Prize with Malala:
(a) Kailash Satyarthi                                (b) Aruna Roy
(c) Aravind Kejrival                                  (d) None of these
Answer: (a)

80. The new Lok Sabha Speaker of India:
(a) Rajnath Singh                                     (b) Thampi Durai
(c) Meirakumar                                   (d) Sumitra Mahajan
Answer: (d)

81. How …….. is it since you left your house?
(a) far                                                         (b) long
(c) many                                                    (d) much
Answer: (b)

82. Last year my father …….. a computer from England.
(a) purchase                                               (b) bring
(c) brought                                                 (d) send
Answer: (c)


83. Mohan has visited all the cities in Kerala since he …… working in the road transport.
(a) had                                                        (b) has been
(c) having                                                   (d) had been
Answer: (b)

84. The word ‘able’ is an:
(a) Adverb                                                  (b) Adjective
(c) Article                                                    (d) Apostrophe
Answer: (b)

85. The teacher asks the boy, …….?
(a) why you are late                                     (b) why you were late
(c) why were you late                                  (d) why are you late
Answer: (d)

86. Pick out the incorrect singular-plural group among the following?
(a) Child-Children                                        (b) Storey-Stories
(c) Mouse-Mice                                          (d) Wolf-Wolves
Answer: (b)

87. I believe, you are just eighteen years old, ……?
(a) don’t you                                               (b) are you
(c) aren’t you                                               (d) didn’t you
Answer: (c)

88. The two brothers shared the apple …… them.
(a) by                                                           (b) between
(c) for                                                          (d) with
Answer: (b)

89. The one word substitute for one who studies rivers is:
(a) Diluvialist                                              (b) Speleologist
(c) Potamologist                                       (d) Orologist
Answer: (c)

90. My uncle always …….. to my request.
(a) response                                              (b) responds
(c) react                                                     (d) recognise

No comments:

Post a comment