Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 22 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2
(Page-7)

91. The students stood up when the teacher ……. The class room:
(a) enters                                                  (b) is entering
(c) has entered                                         (d) entered
Answer: (d)

92. Select the word with correct spelling:
(a) Tableou                                                 (b) Tableau
(c) Tablo                                                     (d) Teblo
Answer: (b)


93. ‘Crush’ means:
(a) Subdue                                                   (b) Grind
(c) Execute                                                  (d) Crowd
Answer: (b)

94. ‘To read between the lines’ means:
(a) To suspect                                             (b) To read carefully
(c) To understand the hidden meaning of the writer
(d) to do useless things
Answer: (c)

95. The thief jumped ……. the compound wall.
(a) on                                                            (b) of
(c) at                                                            (d) over
Answer: (d)

96. My purse has been missing ……. yesterday.
(a) till                                                         (b) from
(c) on                                                        (d) since
Answer: (d)


97. ‘Fable’ means:
(a) Invention                                             (b) Table
(c) Tale                                                      (d) Epic
Answer: (c)

98. She was so badly injured that she needed …… care in the hospital.
(a) Extensive                                            (b) Little
(c) Medical                                                (d) Intensive
Answer: (d)

99. Good teachers usually ……. bright pupils in their studies.
(a) Enthrall                                                  (b) Encourage
(c) Engage                                                  (d) Encroach
Answer: (b)

100.All differences between nations and persons ……. amicably.
(a) should be settled                                 (b) settle
(c) are settling                                          (d) were settling

No comments:

Post a comment