Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Tuesday, 19 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-1 (Page-4)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-1
(Page-4)

46. The most powerful upper house of the Legislature in the world:
(a) American Senate                        (b) House of Lords in Britain
(c) Rajya Sabha in India                  (d) Duma in Russia
Answer: (a)

47. The birth day of Rajiv Gandhi is observed as:
(a) National youth day                    (b) Anti terrorism day
(c) Sadbhavana divas                       (d) None of these
Answer: (c)


48. The idea of the formation of SAARC was first mooted by:
(a) HM Ershad                                    (b) Yahya Khan
(c) Indira Gandhi                              (d) Premadasa
Answer: (a)

49. “Man is born free and everywhere he is in chains” this statement is related to:
(a) Rousseau                                      (b) Plato
(c) Dr. Johnson                                  (d) Karl Marx
Answer: (a)

50. Who among the following got Nobel Prize and Oscar?
(a) Walt Disney                                  (b) Winston Churchill
(c) George Bernard Shaw               (d) Bertrand Russel
Answer: (c)

51. The smallest river in Kerala:
(a) Mancheswaram                              (b) Chithari
(c) Kavvayi                                             (d) Neyyar
Answer: (a)


52. The largest hydro-electric project in Kerala:
(a) Peppara                                                (b) Idukky
(c) Kuttyadi                                               (d) Pallivasal
Answer: (b)

53. The Zamorin king who was the exponent of Krishanattom?
(a) Manavikraman                                     (b) Manavedan
(c) Sakthan                                                   (d) None of these
Answer: (b)

54. In which distrrict the famous Malayalam poet Ulloor S.Parameswarayyar was born:
(a) Thiruvananthapuram                        (b) Kottayam
(c) Thrissur                                                  (d) Kollam
Answer: (b)

55. The first computerised Taluk office in India:
(a) Thiruvananthapuram                         (b) Ottappalam
(c) Palakkad                                                 (d) Nedumangad
Answer: (b)

56. In which subject Malala got Nobel Prize in 2014?
(a) Peace                                                      (b) Literature
(c) Economics                                             (d) Chemistry
Answer: (a)

57. Before becoming the Prime Minster of India Narendra Modi was the Chief Minister of:
(a) Delhi                                                      (b) Gujarat
(c) U.P.                                                           (d) Rajastan
Answer: (b)

58. The Deputy Speaker of Lok Sabha :
(a) Sumitra Mahajan                                   (b) Meirakumar
(c)  Nitin Gadkari                                         (d) Thampi Durai
Answer: (d)

59. The president of ____ was the chief guest of the Republic Day celebrations of 2016?
(a) Kazakhstan                                              (b) Thailand
(c) France                                                       (d) Vietnam
Answer: (c)

60. Which company launched the vehicle ‘Duster’?
(a) Nissan                                                         (b) Ford
(c) Suzuki                                                        (d) Renault

No comments:

Post a comment