Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 22 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2 (Page-2)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2
(Page-2)

16. One kilogram is equal to …… gms:
(a) 1000 milligrams                                     (b) 100 milligrams
(c) 1000 grams                                              (d) 10 centigrams
Answer: (c)

17. The sum of two numbers is 15 and their difference is 3.  The numbers are:
(a) 15 and 12                                                         (b) 9 and 6
(c) 10 and 5                                                             (d) 12 and 9
Answer: (b)


18. The next number in the series 1,2,5,10 is:
(a) 15                                                                     (b) 21
(c) 17                                                                      (d) 20
Answer: (c)

19. A boy buys 3 oranges for Rs.4. How much he will pay for 3 dozen oranges?
(a) Rs.36                                                            (b) Rs.48
(c) Rs.38                                                            (d) Rs.32
Answer: (b)

20. The length of a rectangle is increased by 30% and and width is decreased by 30%. The percentage change in area of rectangle is:
(a) 6                                                                   (b) 9
(c) 18                                                                 (d) 24
Answer: (b)

21.  The first peafowl sanctuary in Kerala:
(a) Choolannur                                                (b) Thattekkad
(c) Thenmala                                                   (d) Mangalavanam
Answer: (a)

22. . What is known as ‘Railway city of Kerala’?
(a) Kollam                                                        (b) Bepur
(c) Shornur                                                        (d) Tirur
Answer: (c)


23. Mannadi, the place where Velu Thampy Dalawa committed suicide is in the district of:
(a) Kollam                                                         (b) Pathanamthitta
(c) Alappuzha                                                    (d) Ernakulam
Answer: (b)

24. Which European power built the Thalassery fort?
(a) British                                                        (b) Dutch
(c) French                                                      (d) Portuguese
Answer: (a)

25. Who wrote the song’ Omanathinkal Kidavo’?
(a) Swati Trunal                                             (b) Irayimman Thampy
(c) Unnayi Varrier                                          (d) Kunchan Nambiar
Answer: (b)

26. The novel ‘Indulekha’ was published in:
(a) 1889                                                    (b) 1894
(c) 1885                                                    (d) 1872
Answer: (a)

27. ‘Jeevitha Samaram’ is the autobiography of:
(a) C Kesavan                                            (b) K P Kesavamenon
(c) Thoppil Bhasi                                       (d) Thakazhi
Answer: (a)

28. The only subject in which organisations are eligible for Nobel Prize:
(a) Peace                                                    (b) Economics
(c) Literature                                               (d) Chemistry
Answer: (a)

29.  The first Indian to become Miss Universe:
(a) Aishwarya Rai                                       (b) Susmita Sen
(c) Diana Heydan                                      (d) Reita Faria
Answer:  (b)

30.  The headquarters of International Court of Justice is in Peace Palace in:
(a) Geneva                                                 (b) Amsterdam
(c) Hague                                                   (d) London

No comments:

Post a comment