Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Friday, 22 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2 (Page-3)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-2
(Page-3)

31. The leader related to ‘Pravasi Bharatiya Divas’(NRI Day):
(a) Rajiv Gandhi                                        (b) VP Singh
(c) Morarji Desai                                      (d) Gandhiji
Answer: (d)

32.  “ Four hostile newspapers are more to be feared than a thousand bayonets” this statement was made by:
(a) Abraham Lincoln                                (b) Churchill
(c) Napoleon                                               (d) Gandhiji
Answer: (c)


33. Isac Newton who is famous for his discovery of Laws of gravitation and three laws of motion, was born in:
(a) France                                                        (b) Germany
(c) Spain                                                         (d) England
Answer: (d)

34. The spirutual guru of Vivekananda:
(a) Ramakrishna Paramahansa
(b) Dayanand Saraswathy
(c) Iswar Chandra Vidhyasagar
(d) Rajaram Mohun Roy
Answer: (a)

35. Who was known as ‘Fuhrer’?
(a) Mussolini                                                  (b) Adolf Hitler
(c) Garibaldi                                                   (d) Stallin
Answer: (b)

36. Statue of Tiruvalluvar is the tallest statue in South India.  It is in:
(a) Maharashtra                                              (b) Andhra Pradesh
(c) Tamil Nadu                                                (d) Karnataka
Answer: (c)


37. The first Asian city to host Olympics:
(a) Beijing                                                       (b) Sydney
(c) Tokyo                                                        (d) Bangkok
Answer: (c)

38. Ohmmeter measures:
(a) Potential difference                                 (b) Electrical resistance
(c) Salinity                                                        (d) Humidity
Answer: (b)

39. The colour of universe:
(a) Black                                                         (b) White
(c) Red                                                            (d) Blue
Answer: (a)

40. The full form of IBM:
(a) Indian Business Machines
(b) International Business Machines
(c) International Business Management
(d) None of these
Answer: (b)

41. The gas using for filling balloons:
(a) Nitrogen                                                  (b) Oxygen
(c) Helium                                                    (d) Argon
Answer: (c)

42.  The full form of D.D.T.:
(a) Dichlorodiphenyltrichloromethane
(b) Dichlorodiphenyltrichloroethane
(c) Diphenyldichlorotrichloroethane
(d)Disulphophenyltrichloromethane
Answer: (b)

43. The acid contained in Palm oil:
(a) Palmitic acid                                        (b) Citric acid
(c) Malic acid                                            (d) Lactic acid
Answer: (a)

44. The birth place of Coffee plant:
(a) India                                                         (b) Arabia
(c) Ethiopia                                                    (d) Ghana
Answer: (c)

45. Which animal produces tears without crying?
 (a) Elephant                                                 (b) Monkey
(c) Donkey                                                    (d) Seal

No comments:

Post a comment