Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Thursday, 28 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 (Page-2)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-5 
(Page-2)
16. Who formulated electro magnetic theory of light:
(a) Max Plank                                       (b) Hertz
(c) Christian Huygens                        (d) James Clark Maxwell
Answer:(d)

17.  WWW stands for:
(a) Web Wide World                         (b) World Wide Web
(c) Wide Web World                        (d) World Web Wide
Answer:(b)


18. Amyl acetate has the smell of:
(a) Grapes                                           (b) Orange
(c) Pineapple                                      (d) Banana
Answer:(d)

19. Which one of the following is not applicable to metals?
(a) High Melting point                    (b) High Boiling point
(c) High density                               (d) Low melting point
Answer:(d)

20. Anacardium occidentale is the scientific name of:
(a) Cassue tree                               (b) Mango tree
(c) Palm tree                                   (d) Teak
Answer:(a)


21. Which plant has the largest single leaf:
(a) Plantain                                      (b) Victoria regia
(c) Lily                                              (d) Lotus
Answer:(b)

22.  Haemocyanin imparts ...... colour to blood:
(a) Red                                                (b) Green
(c) Blue                                               (d) Yellow
Answer:(c)

 23. The main food of Koala is ........ leaves:
(a) Bamboo                                       (b) Eucalyptus
(c) Pinus                                            (d) Palm
Answer:(b)

24. The only planet whose English name does not have any connection with Greek and Roman mythology:
(a) Mercury                                      (b) Earth
(c) Saturn                                          (d) Uranus
Answer:(b)


25.  In which planet is Carl Sagan Space Station?
(a) Mars                                             (b) Saturn
(c) Neptune                                      (d) Uranus
Answer:(a)

26. The longest tributaty of Indus, flowing through India:
(a) Jhulum                                       (b) Chenab
(c) Sutlej                                          (d) Beas
Answer:(c)

27.  Karnataka is the largest producer of:
(a) Tea                                            (b) Coffee
(c) Jute                                            (d) Tapioca
Answer:(b)

28.  The monument where the Prime Minister of India raises the flag of India  every year on Independence Day.:
(a) Taj Mahalo                            (b) India Gate
(c) Gateway of India                   (d) Red Fort
Answer:(d)

29. The first city in India where western education was introduced:
(a) Kolkata                                    (b) Mumbai
(c) Chennai                                   (d) Delhi
Answer:(a)

30. The oldest news agency in the world:
(a) AP                                             (b) Reuters
(c) AFP                                           (d) PTI

No comments:

Post a comment