Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 25 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3 (Page-6)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3
(Page-6)

76. The first Indian woman to become grand master in Chess:
(a) Koneru Humpy                                  (b) Dronavally Harika
(c) Divyendu Barua                                 (d) Saiha Nehwal
Answer: (a)

77. Chittagong is the main port of:?
(a) Sri Lanka                                            (b) Bangladesh
(c) Maldives                                             (d) Nepal
Answer: (b)


78. Longest served member of Kerala Legislative Assembly?
(a) KM Mani                                              (b) GR Gowri
(c) Oommen Chandy                               (d) PJ Joseph
Answer: (a)

79. The 193rd member of UNO:
(a) Montenegro                                       (b) South Sudan
(c) Kosovo                                                (d) East Timor
Answer: (b)

80.  The largest Scandinavian country:
(a) Norway                                               (b) Denmark
(c) Sweden                                               (d) None of these
Answer: (c)

81. The average of three numbers is 20. If two numbers are 16 and 22, the third is:
(a) 20                                                        (b) 22
(c) 18                                                        (d) 19
Answer: (b)


82.  Five years ago I was thrice as old as my son and ten years later I shall be twice as old as my son. How old are we now?
(a) 30 & 40                                               (b) 50 &20
(c) 40& 15                                                (d) 35 & 15
Answer: (b)

83. Raju is shorter than Gopi but taller than Rahim who is taller than Meena. Who is the shortest of the four?
(a) Gopi                                                    (b) Raju
(c) Rahim                                                (d) Meena
Answer: (d)

84. In certain code FHQK means GIRL. How WOMEN will be written in the same code?
(a) VNLDM                                                (b) FHQKN
(c) XPFNO                                                 (d) VLNDM
Answer: (a)

85. 12.5% of 80:
(a) 8                                                             (b) 10
(c) 20                                                           (d) 40
Answer: (b)

86. Choose the odd one:
(a) Goldsmith                                             (b) Blacksmith
(c) Carpenter                                               (d) Sailor
Answer: (d)


87. Three-fifth of one-fourth of a number is 18. What is the number?
(a) 140                                                          (b) 120
(c) 160                                                           (d) 90
Answer: (b)

88. A mother always has:
(a) Father                                                       (b) Beauty
(c) Child                                                          (d) Husband
Answer: (c)

89. Select the odd one:
(a) Bullet                                                           (b) Rifle
(c) Pistol                                                           (d) Gun
Answer: (a)

90. Three times of an unknown numbers are one less than 40. What is the unknown number?
(a) 15                                                                 (b) 13
(c) 12                                                                  (d) 14

No comments:

Post a comment