Quiz Winners

For All Competition Exams

LATEST

Monday, 25 July 2016

1000 Previous Questions and Answers for PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3 (Page-7)

1000 Previous Questions and Answers for
PSC/SSC/UPSC/RRB Exams- Part-3
(Page-7)

91. Ship: Water :: Train:?
(a) Path                                                              (b) Road
(c) Passenger                                                   (d) Track
Answer: (d)

92. If 75% of a number is added to 75 the result isthe number itself, then the number is:
(a) 250                                                                 (b) 750
(c) 400                                                                  (d) 300
Answer: (d)


93. By selling a fan for Rs.475, a person loses 5%. Toget a gain of 5% he should sell the fan for:
(a) Rs.500                                                             (b) Rs.525
(c) Rs.535                                                            (d) Rs.575
Answer: (b)

94. Select the choice with similar relationshipExit:Enter
(a) Notorious: Famous                                     (b) Go: Depart
(c) Money: Buy                                                   (d) Peace: Nation
Answer: (a)

95. Forest: Tree:: Crowd:?
(a) Riot                                                                (b) Mob
(c) Fire                                                                (d) Person
Answer: (d)

96. F,K,P,?
(a) T                                                                   (b) U
(c) V                                                                   (d) Q
Answer: (b)


97. Select the odd one:
(a) Land                                                             (b) Lake
(c) Sea                                                             (d) River
Answer: (a)

98. As Fox is related to Cunning, Rabbit is related to:
(a) Timid                                                      (b) Courageous
(c) Bold                                                       (d) Skilful
Answer: (a)

99.  Find out the odd one: .
(a) May                                                        (b) June
(c) July                                                        (d) August
Answer: (b)


100. Select the odd one:
(a) Juice                                                      (b) Cheese
(c) Butter                                                     (d) Curd

No comments:

Post a comment